Home > PODUZEĆE > Povijest
Murexin AG

Povijest Murexina
Osnovan 1931. godine, Murexin je vrlo brzo svoje ime doveo do velike važnosti. Ponajprije u području građevinske zaštite, a kasnije i građevinske kemije Murexinovi su proizvodi priznati u kratkom roku. Od 1987. godine Murexin pripada Schmid Industrie Holdingu. Godine 1995. Murexin se spojio s tvrtkom Furtenbach. 1999. godine odvojio se osnivanjem tvrtke Furtenbach d.o.o. unutar Schmid koncerna. Istovremeno Murexin preuzima tvrtku boja i lakova Durlin-Wegin – logičan korak za jasan cilj tvrtke: ponuditi sveobuhvatna rješenja iz prve ruke za što veće zadovoljstvo kupaca. Ono što je 1986. godine započelo s ljepilom za pločice i masom za fugiranje, u međuvremenu se razvilo u vrlo opsežan program za polaganje keramike, od pripreme podloge do sredstava za čišćenje pločica, a sve to u perfektno usklađenoj liniji proizvoda koji se s odličnim rezultatima koriste širom svijeta.

Murexin nudi i široki asortiman proizvoda iz programa građevinske tehnike, kvalitetnih i jednostavnih za primjenu, kao i liniju proizvoda za polaganje parketa, niveliranja u unutrašnjoj gradnji, te razne druge sisteme.

Pored pouzdane kvalitete Murexin nudi i kompletan servis i kompletno savjetovanje, te jamči za inovativna rješenja koja mogu zadovoljiti najveće zahtjeve.

Preuzimanjem Durlina, tradicionalnog austrijskog proizvođača boja i lakova, Murexin je i na tom području dostigao vrhunsku kvalitetu. Od fasadnih žbuka do fasadnih boja, od disperzija za unutrašnje prostorije do lakova u širokom spektru boja – s Durlinom iz kuće Murexin svijet postaje šareniji. Durlin optimalno štiti i uljepšava drvo, metal, beton ili zid, a specijalni Aqua-proizvodi na vodenoj bazi dobro se nose i s trendom ekološki neškodljivih rješenja. Konzekventna istraživanja i rad na razvoju proizvoda omogućavaju perfektne rezultate pri obradi i rješenja koja već sada gledaju u budućnost.

Murexin nastoji svoje usluge i proizvode nuditi širom Europe. Murexinove tvrtke kćeri i njihova predstavništva sa razgranatom distribucijskom mrežom nalaze se u brojnim zemljama. Kvaliteta, know-how i servisna služba već su internacionalno poznati.